lunes, 21 de diciembre de 2009

1. Cada component del grup buscarà una pintura, escultura i obra arquitectònica de cadascun dels moviments artístics d’aquest període (Renaixement, Barroc i Neoclassicisme), indicant l’autor i el nom de l’obra

Jacques Louis David,retrat de Napoleó
Las meninas de Velazquez
Venus de Bottitcelli

2. Cosulta aquesta web amb les obres de Vicenç Garcia: http://vallfogona.usuaris.net/
Seleccioneu un sonet per persona, copieu-lo, expliqueu-ne el contingut en quatre línies, indiqueu el tema, busqueu alguna figura retòrica i indiqueu les característiques barroques que hi trobeu
A una monja gravada de verola
Explica l’aspecte d’una monja amb verola i la compara amb un cadaver desenterrat perque els altres morts no volen veure, els elements barrocs son la mort i l’ambient de decadencia que envolta tota la historia.

3. Cada component del grup ha de buscar un goig, copiar-lo i sintetitzar-ne el contingut en quatre línies
Explica la fe de Santa Llúcia davant de les persuacions y les amenaces d’un cavaller paga que la lliga a uns bous perque la desmembressin, la intenta cremar viva, pero no ho aconsegueix perque deu la protegeix pero finalment la degolla

1.
BARROC
Pintura
Francisco Ribalta.
San Francisco abrazado al crucificado Lienzo

Escultura

Stefano Maderno
Santa Cecilia

Obra arquitectònica

Damián Forment
Basílica de Nuestra Señora del Pilar


2
RENAIXEMENT
Pintura







Pablo de San Leocadio
Virgen con el Niño y san Juanito

Escultura
Pietro Torrigiano
Estatual de San Jerónimo


Obra arquitectònica

Juan de Sariñena
Llotja de Saragossa

3
NEOCLASSISISME
Pintura

El juramento de los Horacios
Jacques-Louis David







Escultura
Jason y el vellocino de oro
Bertel Thorvalds.

Obra arquitectònica


Agustín Sanz
Puerta del Carmen

A LA INCONSTÀNCIA DE LES DONES

2.
CONTINGUT: Amb la pràctica i el pas del temps qualsevol cosa és possible que arribi a bon port. Fins i tot qualsevol animal pot aprendre i millorar el que sap fer. Només les dones , per la seva persistent inconstància no són capaces d’aprendre i de millorar amb el pas del temps i la pràctica.

TEMA: La misogínia per l’aversió que demostra l’autor cap a les dones a les que considera inconstants i sense capacitat d’aprendre.

FIGURES RETÒRIQUES:
1) Diu que “el brau s’humilla” : es tracta d’una personificació o prosopopeia.
2) Anàfora: Repetix “al lo” al principi de cada estrofa.

3.
Explica la vida del beat Joan de Mata. Neix a Falcó de la Cerdanya, essent fill dels Barons de Mataplana. La seva mare va rebre un anunci de la Verge que li digués que tindria un fill destinat a Déu i que seria fundador d’una nova ordre clerical. Després va ser penitent i es va retirar a pregar a una muntanya. Aconsegueix a Paris el títol de doctor en Teologia. En la seva primera missa, veu un àngel amb una creu vermella i blava amb dos captius. En el desert es visitat per Sant Fèlix amb el que funda a Roma la nova ordre de La Santa Trinitat Redempció de captius. Va tornar a Catalunya, amb el beneplàcit del Papa, va fundar quatre convents i va morir a Roma.

Escuela de Fontainebleau: Diana cazadora





Rapto de las Sabinas, del escultor de Flandes Giambologna,



Santa Maria della Consolazione en Todi 1508-1607.




Cena en Emaús, pintado en 1601 por Caravaggio.



Stift Melk, Wachau, Austria





El juramento de los Horacios, obra de Jacques-Louis David




Puerta de Brandeburgo








A la vanitat del món i engany


Si voleu ser discret parlau a pler,si voleu ser valent mostrau rigor,si, acàs, voleu ser festejadordigau, tothora, que teniu què fer;si opinió desitjau de mercader,tingau en la botiga plata i orab sedes i brocats de gran valor,i pagau a tothom, fins un diner;si voleu ser llegit tingau memòria,si voleu ser soldat parlau de guerrai, si galant, anau com Absalon;digau que los treballs teniu per glòriai tindran-vos per sant los de la terra,que és apariència tot lo de aquest món.









Arcàngel Sant Miquel


Ens parla de un capita de l’exercit del señor hi ha de protergirnos de tots el mals ens explica de les seves lluites contra els exercits del mal o del diable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario